
Norske Kokkers Landsforening på Laksens Dag
25. april 2025
Laksens Dag i Florø blir ei smaksrik oppleving for både store og små. Under arrangementet får vi besøk av kokkar frå Norske Kokkers Landsforening, som lagar smaksprøver til om lag 5000–7000 personar. Det blir servert ein variert meny med 5–6 ulike rettar, i tillegg til ei smakfull fiskesuppe.
Barnas Kjøkken
Barnas Kjøkken er eit eige opplegg der barna får lære å filetere fisk og lage sin eigen fiskepakke. Her blir det også brukt litt skalldyr saman med grønsaker og anna tilbehøyr – ei lærerik og morosam oppleving for barn i alle aldrar.
Det blir tre stasjonar med aktivitet, og det stiller totalt ti kokkar, eventuelt også lærlingar og elevar frå restaurant- og matfag.

Norske Kokkers Landsforening
Bak smaksopplevingane på Laksens Dag står Norske Kokkers Landsforening - ein landsomfattande organisasjon for profesjonelle kokkar. NKL arbeider for å fremje norsk matkultur, styrke rekrutteringa til kokkefaget og utvikle kompetanse blant både unge og erfarne kokkar. Gjennom arrangement so Laksens Dag bidreg NKL til å løfte fram norsk sjømat og inspirere nye generasjonar til å velje matfaglege yrke.

Alle er hjarteleg velkomne til smaksprøver og gode matopplevingar under Laksens Dag i Florø.
Siste artikler
Vis alle
Åpen båt
Velkommen til åpen båt om bord i Redningsskøyta KG Jebsen!
14. juni 2025

HAAV Sjømatkonferanse
Fredag 20. juni arrangerer vi i samarbeid med Aksello Sjømatkonferansen HAAV!
9. juni 2025

Glimmer
I år er det Glimmer som er årets festivalband under Laksens Dag i Florø.
27. mai 2025

Olivia Husabø
Heile Florøs Olivia Husabø står på scena under Laksens Dag i Florø den 21. juni!
22. mai 2025